Spoštovani občanke in občani!

K ponovni kandidaturi za župana Občine Nova Gorica me ženejo odgovornost do začetega dela in prvi konkretni sadovi jasne vizije, štiriletnih naporov ter dobrega sodelovanja z zaposlenimi, s koalicijo in z zunanjimi partnerji.

En mandat je prekratek. Naš je bil poln izzivov, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa. Kljub temu smo z zagnanostjo realizirali rekordno število investicij. Izvedli smo projekte prejšnjega mandata, pripravili nove in začrtali razvojne smernice skupaj z državo. S projektiranjem odvodnikov bodo omogočene nove mestne četrti. Projektirana je nova vzhodna vpadnica, ki bo omogočila razvoj stare industrijske cone v Kromberku. Širi se naša najuspešnejša obrtna cona v Solkanu. Projektira se prenova železniškega omrežja s sodobno železniško postajo, kar bo dalo osnovo za kakovostnejšo mobilnost ter nove stanovanjske in poslovne cone pa tudi dolgoročni razvoj celotne Goriške. Vlagamo v kadre, raziskave in v razvoj. V sodelovanju z UNG snujemo kampus in center zelenih tehnologij, ki bo inovacijska podpora podjetjem.

Pri bivanjski problematiki smo začeli skoraj iz nič ter naredili podlage za nova javna in zasebna stanovanja. Gradilo se bo na štirih večjih območjih.

Slovimo po vključenosti vseh generacij in skrbi za ranljive skupine. Kolikor je bilo v naši moči, smo omejili verigo podražitev javnih storitev.
Novo Gorico smo z uglednim naslovom evropske prestolnice kulture postavili na svetovni zemljevid. Z uglednimi mednarodnimi dogodki, kot so: Giro d’Italia, mednarodni rally ter evropsko kajakaško prvenstvo v spustu in slalomu, pa smo dokazali, da je Goriška že danes sposobna gostiti dogodke na najvišji ravni.

Naše delo je bilo prepoznano na državni in mednarodni ravni, saj smo poleg evropske prestolnice kulture v občino pripeljali tudi lovorike, kot sta zmagovalka evropskega tedna mobilnosti in zlati kamen za najbolj prodorno občino.

Vse to me navdaja z ogromnim zaupanjem v našo ekipo ter željo nadaljevati in nadgrajevati vizijo napredne Goriške tudi v novem mandatu. Da je odločitev prava, me prepričuje veliko vaših pisem, stiskov rok na ulici, spodbudnih besed ob srečanju na prireditvah. Ne nazadnje sem tudi edini kandidat s podporo volivk in volivcev.

Nadaljujmo z napredno Goriško!

Dr. Klemen Miklavič

Nadaljujmo
z napredno
Goriško!

V mandatu 2022 - 2026

BIOGRAFIJA

Dr. Klemen Miklavič

Dr. Klemen Miklavič je nekdanji vodja svetniške skupine Goriška.si in danes župan Mestne občine Nova Gorica. Po letih dela in raziskovanja v tujini se je na Goriško vrnil letih 2014. V gibanju je poznan po vnosu novih idej, energije in pristopa v goriški politični prostor.

Njegove vodstvene sposobnosti mu priznavajo kolegi še iz študentskih časov, ko je vrsto let zasedal vodilna mesta v mednarodnih organizacijah. Leta 2002 je diplomiral iz mednarodnih odnosov, kasneje pa opravil še magisterij znanosti iz političnih ved ter doktorat znanosti s področja izobraževanja in šolskih sistemov. Deloval je kot raziskovalec na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Oslu in Univerzi v Bilbau ter kasneje kot vodja na projektih s področja razvoja in reform visokega šolstva na Balkanu, v Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji in na Bližnjem vzhodu. Sodeloval je pri uveljavljenih mednarodnih organizacijah, kakršne so Evropska komisija, OECD in OVSE, ter pri vrsti razvojnih svetovalnih agencij. Še nedavno je bil aktiven kot svetovalec Sveta Evrope na področju visokega šolstva, v domačem okolju pa kot pridruženi raziskovalec Centra za študij edukacijskih politik Univerze v Ljubljani in sodelavec CMEPIUS-a s področja mednarodnih projektov.

Po vrnitvi v Novo Gorico je leta 2014 postal mestni svetnik Goriške.si. S svojimi vizionarskimi vložki je župana opozarjal na potrebo po dolgoročnih naložbah v prihodnost naših krajev, medtem ko je z argumentiranimi nastopi v mestnem svetu zagovarjal transparentnost, strokovnost in načelnost pri odločanju o javnih zadevah. Njegov trud ni ostal neopažen - na lokalnih volitvah 2018 so mu volivke in volivci izkazali zaupanje ter ga izvolili za župana MONG.
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram