Otroške delavnice oživile Trg Evrope med Goricama

Na skupni trg, pred železniško postajo med obema Goricama, so se 27. avgusta zgrnili otroci z obeh strani meje. Pod vodstvom neutrudne humanitarne delavke in prizadevne aktivistke društva Goriška.si ter vodje Humanitarnega društva KID, gospe Majde Smrekar, smo moči združili tudi goriški Karitas in ostali aktivisti Goriška.si. Na trgu smo organizirali otroške delavnice, v katerih so se osnovnošolski otroci družili, igrali, slikali na različne podlage in s tem popestrili dogajanje v mestu ter dodali še en kamenček v mozaiku dogodkov na skupnem trgu.

S tem dogodkom so otroci z obeh strani meje, tudi simbolno, skupaj sklenili poletne počitnice. Slovenski otroci se s 1. septembrom ponovno podajajo v šolske klopi, vrstniki z italijanske strani meje pa bodo učbenike in zvezke s polic potegnili dva tedna kasneje.

Otrokom, staršem in učiteljem želimo uspešen in varen začetek šolskega leta, otroci naj pri hoji v šolo in iz nje pomislijo tudi na okolje, v šolskih klopeh pa naj vsaj z delčkom razposajenih možgančkov skušajo slediti razlagi. Srečno!

​Zapisal: Gabrijel Fišer

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram