Prebujanje lokvarskega turizma

Prenova nogometnega igrišča v Dolinci, za katero se je Goriška.si zavzemala že v preteklem mandatu, priprave novogoriških in briških mladih nogometašev na Lokvah, nogometna tekma U13 med Gorico in Olimpijo, turnir v sklopu Praznika narave, ki je na Lokvah potekal prejšnjo nedeljo, poleg naštetega napoved postavitve glamping hišic s strani Gostilne Lokve in izvajanje projekta Planota biking, financiranega iz mehanizma LAS v objemu sonca – vse to vzbuja optimizem glede razvoja turistične ponudbe v najvišje ležeči vasici novogoriške občine.

Zdi se, da lokvarski poletni turizem kljub nekoliko muhastemu vremenu stopa proti lepši prihodnosti. K temu poleg truda lokvarskih turističnih ponudnikov pripomorejo tudi prizadevanja Goriške.si, ki že nekaj let spodbuja aktivnosti v smeri razvoja Lokvi kot potencialne destinacije za izvajanje poletnih priprav športnikov. Spomladi zaključena prenova nogometnega igrišča v Dolinci, za katero si je vrsto let prizadeval podžupan in član Goriške.si Simon Rosič, je v lanskem in letošnjem letu pritegnila že kar nekaj okoliških ekip, da so si Lokve izbrale kot svoj pripravljalni center. Poleg briških nogometašev so v preteklem tednu v Dolinci trenirali tudi novogoriški, ki so v sklopu priprav odigrali prijateljsko tekmo s slovito Olimpijo.

K poletnemu utripu na Lokvah prispeva tudi Turistično društvo Lokve. To je minulo nedeljo organiziralo celodnevni Praznik narave. Okrog 2.000 obiskovalcev, ki se jih je tega dne nagnetlo v malo vasico v osrčju Trnovskega gozda, se je lahko udeležilo pohoda po Poti za zidom, si ogledalo razstavo starih motornih žag, mali škafarski muzej, ves dan jim je bila na voljo Lokvarska tržnica, na kateri so svoje izdelke in pridelke ponujali raznovrstni ponudniki s Trnovsko-Banjške planote in širše okolice, zadišalo je po lovskih golažih, ki so jih v sklopu tekmovanja kuhale prijavljene ekipe, pozno popoldan sta boke razmigali glasbeni skupini Hram in Ikebana.

Lepo se slišijo tudi napovedi na področju razvoja dodatne ponudbe. Gostilna Lokve tako že v prihodnjem letu napoveduje postavitev štirih glamping hišic na opuščenem igrišču za minigolf, projekt Planota biking, v katerem je eden izmed petih partnerjev tudi Mestna občina Nova Gorica, pa bo prispeval k razvoju kolesarske ponudbe in povezovanju turističnih ponudnikov na celotni Trnovsko-Banjški planoti.

V Goriški.si nas veseli, da idejo o turističnem preporodu Lokvi delimo s številnimi drugimi deležniki, saj lahko le z roko v roki dosegamo velike premike. Eden izmed njih bi bila asfaltacija cestne povezave Čepovan – Lokve – Predmeja, za katero si bomo v Goriški.si v bodoče še posebej prizadevali.

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram