Z odprtjem Xcentra Nova Gorica pridobiva prostor za združevanje prodornih posameznikov in organizacij

S sredinim uradnim odprtjem XCentra, novogoriškega centra kreativnosti, so se uresničila dolgoletna prizadevanja Goriške.si po ureditvi prostora, v katerem bi se združevali kreativni posamezniki in organizacije s področij gospodarstva, podjetništva, izobraževanja, raziskovanja in umetnosti. Namen XCentra je prispevati k oblikovanju kadrov, idej in projektov, na katerih bo temeljila prihodnost našega prostora.

Garancija za svetlo prihodnost XCentra so številni napredno misleči akterji, ki so se vključili v oblikovanje vsebin. Veseli predvsem dejstvo, da je pod skupno streho združenih veliko prodornih visokotehnoloških podjetij na Goriškem, kot so Business Solutions, GOAP, Instrumentation technologies, Arctur, Editor, Advansys, LED Luks, Ollo Audio, Intra Lightning, Spintec, Saop, Gostol-Gopan, Mahle Electric Drives Slovenia, Gameart, Akeo, Neptun digital in drugi.

Župan dr. Klemen Miklavič je posebej izpostavil pomen Xcentra kot prostora za vzgojo kakovostnih kadrov. Poudaril je, da je potrebno že otroke in mladostnike navdušiti za tehniko in naravoslovje in za odkrivanje in ustvarjanje, kar bo vsekakor eno pomembnejših poslanstev XCentra. Vendar ne edino. Poleg tega, da bo XCenter predstavljal kamen v mozaiku dolgoročne, celovite strategije spodbujanja razvoja gospodarstva na Goriškem, bo hkrati tudi eden poglavitnih projektov Evropske prestolnice kulture 2025. Vsebine v XCentru namreč soustvarjajo tudi številne organizacije s področij izobraževanja, kulture in umetnosti, kot so Mladinski Center Nova Gorica z e-hišo, Univerza v Novi Gorici, Zavod Kersnikova, KonS, Primorski tehnološki park, Šolski center Nova Gorica z medpodjetniškim izobraževalnim centrom in številni drugi.

V Goriški.si pozdravljamo dejstvo, da je Mestna občina Nova Gorica z vzpostavitvijo XCentra ustvarila pogoje za oblikovanje skupnosti, ki bo uporabnike spodbujala k aktivni vlogi pri reševanju prihodnjih izzivov regije, vsem mladim – bodočim podjetnikom, inženirjem, raziskovalcem in umetnikom pa zagotovila prostor za delo, soustvarjanje in razvoj novih projektov in vsebin pod mentorstvom najuspešnejših ljudi v našem prostoru.

Picture
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram